En projektkurs på distans där du har möjlighet att fördjupa dig inom ett specifikt område av alternativ medicin/friskvård.
Kanske har du gått Naturens medicins grundkurs och påbyggnadskurs, och nu känner du dig reda att fördjupa dig inom något område mer på egen hand.
Projektkursen är en folkhögskolekurs och har inga speciella förkunskapskrav. Vi brukar i första hand anta dem som har gått åtminstone Naturens medicin – Grund samt dem som redan har en del kunskaper inom det område man vill fördjupa sig.
Naturens medicin – projekt
(distans)
Glöd och stöd
Utgångspunkten är det som du brinner för inom naturmedicin och alternativa friskvårdsmetoder. Under kurstiden får du stöd att fördjupa dig inom ditt intresseområde.
Kursen vänder sig till den som
— har ett specifikt intresseområde inom alternativmedicin eller alternativ friskvård. Det kan handla om yoga, massage, shiatsu, öronakupunktur, kvinnohälsa, medicinalväxter, ayurveda, avslappningsmetoder, färga med örter, rehab-trädgård, folkmedicin, medicinhistoria och mycket mer.
— vill ha tid för egen fördjupning inom ett intresseområde och få stöd i att strukturera upp dina studier.
Du som söker till projektkursens första eller andra termin, behöver ladda ner och fylla i ett frågeformulär kring projektplaner och tidsramar.
Kursupplägg
— Tid för egen fördjupning, vilket förutsätter att du kan ta ansvar för dina studier.
— Regelbunden handledning individuellt och i grupp.
–Möjlighet att dela med sig för resten av klassen av det som du har fördjupa dig inom.
— Räkna med att ungefär en gång i veckan ha antingen handledning eller gruppmöte. Gruppmötena har bl a som syfte att väcka din kreativitet och ditt uttryck samt att inspireras av varandra.
— Du har möjlighet att samtidigt i viss utsträckning följa undervisning på Naturens medicins grund- och påbyggnadskurs, men projektkursens egna lektioner och träffar måste alltid prioriteras.
Antagningskriterier
· Att du fyller 18 år det året du söker.
· Att vi bedömer om du kan ta till dig undervisningen, har förmåga att studera på egen hand, ditt behov av kursen, engagemang, samt motivation för studier i detta ämne. Vi tar hänsyn till din kunskaps- och erfarenhetsbakgrund och din arbetslivserfarenhet och att du har möjlighet att komma till skolan för alla våra träffar och andra aktiviteter som vi har på kursen.
· Vi tar speciellt hänsyn till erfarenheter, intressen och förkunskaper med anknytning till inriktningen hos skolans huvudman. Vi prioriterar sökande med intresse för t ex de nordiska ländernas och andra grannfolks-medicin-traditioner inkluderande samiska och baltiska traditioner.
· Vi antar i första hand dig som gått minst en termin på kursen ”Naturens medicin”.
· För att bli antagen till en andra termin på projektkursen krävs att du har gjort en skriftlig och muntlig projektredovisning i slutet av den första terminen, deltagit i individuella och gruppträffar och projektredovisningar som ingår i kursen, och kommunicerat med kursledningen kring din närvaro, dina studieuppgifter och visat att du kan studera självständigt och med handledning. Och att vi därtill kan bedöma dig som lämplig för kursen och har nytta av kursen.
Lärare
Mikaela Holmborg – kursansvarig
Mikaela är utbildad samtalscoach och har också en bred utbildning, kunskap och erfarenhet inom meditation, ceremonier, healing, dans och personlig utveckling. Mikaela är också kursansvarig för kursen Helande närvaro på skolan. Hon är även utbildad keramiker och har gått flera år på konstskola.
Nour Hanna
Nour har under en längre tid fördjupat sig inom växtmedicin och utforskat hur naturen kan stötta och läka människan. Hon är särskilt intresserad av hur örtmedicin kan stärka bandet mellan människan och jorden och på så sätt skapa mer hållbarhet. Hon skapar även workshops and kortare kurser med örter som tema. Nour jobbar också som lärare på Naturens Medicins grund- och påbyggnadskurs.